Sebetulnya aku cuba menjalani kehidupan dengan gembira sekarang...tetapi kadang² bila ada waktu²nya tiba dan menjenguk ruang paling dalam itu..ia akan bergetar dengan penuh rasa rindu.

Aku sangat rindu. Terlalu rindu..

Namun..berjalan terus ke hadapan..adalah lebih baik..




Posted by delacroix
Keje bertimbun! Itulah yang boleh aku katakan semenjak balik dari bercuti ni. Tapi aku tetap juga balik on time. Malas nak duduk lama-lama kat ofis. Sehabis boleh aku cuba setelkan mana-mana yang urgent. Tapi adatlah. Kerja kan..mana penah nak habis. Itu mendorong aku untuk kembali berkampung di pejabat pada hari sabtu. Tak apa lah. Nak buat macam mana. Janji aku boleh tersenyum lebar bila tengok baki akaun aku di hujung bulan depan.

Handphone tiba-tiba menjerit. Aku capai dan buka flip. SMS saja. Dari seorang teman lama yang dah lama tak jumpa dan dia ajak berjumpa. Aku ok saja dan minta dia tunggu sehingga aku selesai bekerja jam 1 tengah hari. Tepat jam 1, aku cabut dan terus ke OU untuk berjumpa dengannya. Biasa-biasa saja. Tiada apa yang menarik berlaku. Pergi makan, shopping, sembang...dan akhirnya menjelang maghrib baru aku menghantarnya pulang ke rumah. Namun, yang buat aku sedikit tersenyum...bila dia mencium kedua belah pipiku sebelum dia keluar dari kereta. Toinggg!! Aku sekadar angkat kening...tak berkata apa-apa.

Selesai dengan teman lama, aku pulang Cheras. Terserempak pula dengan R di bawah. 'Jom minum'. Aku geleng. 'Penatlah' kataku. Dia angguk dan terus menghilang. Naik saja atas, L bersandar atas sofa menonton. Segera aku melabuhkan duduk di sisinya. 'How's Taiwan? Pukul berapa sampai?' Mendengar aku bertanya, L pun start lah bukak cerita pasal tournya mengelilingi Taiwan. Tengok gambar sambil makan buah yang berkotak2 di bawak balik dek L yang mana buahnya semua aku tak pernah jumpa pun kat Malaysia ni.

Tengah syok borak, SMS masuk lagi dan buat aku senyum. Dia ni dah sebulan ajak aku keluar, tapi tak pernahnya dapat. Selalu je jadual aku penuh. Heh heh...nasib lah. Tapi kesian pulak bila dia dah sampai merajuk-rajuk. Ok lah..demi tak menghampakan..aku kata 'ya'. Siap2 mandi..dan tak sampai 1 jam..dia dah terpacak kat bawah. Pandai pulak carik jalan ke sini.

Sebenarnya bukan aku tak mahu jumpa dia. Tapi..aku serba salah. Cerita lama. 10 tahun dulu. Dan aku tak mahu ia bertaut kembali walau rasa sisa-sisa itu masih ada yang tertinggal.

Mungkin telahanku benar. Sejak 4-5 hari sudah..kelopak mataku asyik berdenyut. Selalunya mesti nak menangis. Dan kerana menahan kebengangan..menitik juga lah airmata yang sebelum ini telah aku janjikan pada diri bahawa aku tak mahu bazirkannya lagi walau setitik.

Aku buat apa saja yang aku suka. Aku pergi ke mana saja yang aku mahu. Dan aku tak suka di soal..lebih-lebih lagi bila di perli sesuka hati...

Rubbish!!

Aku juga penat dan bosan...

Posted by delacroix
Wednesday, December 17, 2008 at 12/17/2008 12:34:00 AM | 0 comments  
Hujan turun renyai sejak tadi. Langit mendung buatkan cuaca sedikit dingin. Namun aku masih tak berganjak dari meja kopi kegemaranku di patio, sambil menghirup secawan kopi, menulis..dan mengadap pokok mempelam mak yang rendang tak berbuah. Hm..bila lah agaknya nak merasa buahnya. Tunggu musim kot.

Sebetulnya aku sedikit penat memandangkan tadi baru saja tiba dari utara. Niat di hati ingin pulang terus ke KL. Tapi mengenangkan cuti masih berbaki 3-4 hari, tak salah rasanya aku singgah sebentar di kampung dan menghabiskan sisa cuti sebelum menjelang tahun baru. Sesekali bila membetulkan duduk, terasa lenguh di pinggang. Walaupun aku sudah dipicit-picit oleh teman kesayanganku tempoh hari...meleleh airmata dan air liur juga lah di buatnya..namun lenguh itu tetap datang semula. Mungkin kerana memandu terlalu lama agaknya.

Namun begitu, penat itu tidaklah begitu terasa memandangkan beberapa hari kebelakangan ini aku menjalani cutiku dengan gembira. Sebetulnya, tidaklah plan ke mana-mana. Cuma sekadar ingin menjejakkan kaki ke Penang dan makan. Itu saja. Mana tahu..melarat-larat sampai ke tempat lain. Hahaha...

Petang Selasa tempoh hari, selesai saja aku mengemas meja..segera aku pit stop di meja Eva dan memberitahunya bahawa aku akan bercuti selama seminggu. Semua kerja-kerja yang urgent dah aku setelkan. Eva sekadar senyum lawa. 'Ok..enjoy. have fun. Jangan makan yang bukan-bukan. Nanti sakit perut.' Aku meleret senyum dan mengangguk. 'I'll see you next Thursday ya. Take care.'

Dan keesokan paginya...jam 11, aku sudah tiba di Ipoh. Jeng..jeng jeng! 15 min juga la menunggu Cik A budak bertuah ni. Padahal rumahnya dengan bas stand tu..bukannya jauh mana. Sekangkang je. Sah..tak mandi lagi! Hmm..apa boleh buat. Aku pun dengan penuh sabarnya menunggu. Kata nak bercuti kan..mana boleh tension-tension. Sabar...sabar. Seperti biasa, dia tiba dengan sengihannya dan buatkan aku pun sengih sama. Campak saja beg ke belakang, segera aku meloloskan diri ke dalam kereta dan...zupppp! Ke mana?

Destinasi pertama hari itu...Kuala Kangsar...bandar diraja...tanah tumpah kelahiranku. Menjejakkan kaki disitu buat aku sedikit sentimental. Ye lah...lama gila tak balik sini. Lalu pun tak. Aku selalu rindukan suasana dan udara di situ. Namun kali ini, aku sekadar round-round di sekitar town saja. Tak jejak pun ke kawasan kampung. Berhenti sekejap di tebing Sg Perak..lepak dan makan cendol. Ambik gambar 3-4 shot dan cabut.

Sepanjang perjalanan, di isi dengan penuh gelak ketawa. Aku pun tak paham. Agaknya sama-sama bengong. Tu yang jadi sewel tu. Nasib la..

Next Pit Stop..Parit Buntar. Sumpah...aku dah lama gila tak datang sini. Bukannya aku tak mahir dengan daerah ini. Kampung belah mak. Tapi memandangkan atuk dan nenek dah lama tak ada, buatkan aku dah tak balik lg ke sini. Semenjak nenek meninggal 15 tahun dulu...semenjak tu la aku dah tak balik. Ok..lupakan soal kampung. Pit Stop kali ni membawa aku ke daerah Tg Piandang, satu kawasan sawah padi + nelayan. Tg Piandang ni berada dalam daerah Kerian Laut dan memandangkan ia di tepi laut, makanya seorang teman kami berbesar hati membawa kami jalan-jalan di sekitar kampung..tepi laut, tengok kuala sungai dan sedikit panorama sawah padi. Lepas tu selamba badak je benti kete atas jambatan..nak tengok kuala sungai dan perkampungan nelayan. Di buatnya ada lori hantu bawak menggila..sah-sah aku kena sapu sama. Enjoy? Mestila. Walaupun member tu bawak kete 60km/j..ya allah..lemss nak mati. Tapi aku redha je la kan...nama pun bersiar-siar amik angin. Tahan je la hati. Lepas round satu kampung, member tu bawak makan char kuey teow kat tengah-tengah pekan. Hmm..nasib baik sedap. Kalo tak..aku gigit budak ni sebab buat aku tunggu lama.

Lepas makan, jam dah menunjukkan jam 6 petang. Aku dan teman seperjuagan ni pun meminta diri dari member kiteorg tu. Ye lah..perjalanan masih jauh. Destinasi utama tak sampai lagi. Hotel pun tak carik lagi. Main redah je. Makanya, selesai meminta diri...aku take over the wheel..dan zupppp macam pelesit. Mana??

Lebih kurang jam 7, aku tiba di exit Georgetown. Nak masuk ke bridge mak oiii...melekat macam lori gam tumpah! Nasib la penglipurlara kat sebelah becok tak benti menghiburkan hati. Kalo tak, mmg aku hangin nak mati. Sebaik saja melepasi Penang bridge dan masuk ke pulau...jem berkurangan. Namun masih slow. Tapi t ak apa..sebab aku pun memang nak bawak slow. Tak tau jalan pun..heh heh. Meraba-raba juga la mencari signboard nak ke Batu Feringghi. Nasib la mata terang. Makanya, secara lurus bendul..aku ikut je signboard tu. Jalan nak ke Batu feringhi boleh tahan juga. Kalo aku pandai drift...masak AEC ni aku keje kan.. hahaha.. kompom melekat bunga tayar kat jalan.

Sesampai di Batu Feringghi, aku perlahankan pemanduan sebab nak cari hotel. Ni la akibatnya kalo tak buat survey dulu kat internet. tapi syok juga main redah-redah ni. Round punya round, at last aku benti kat Feringghi Beach Hotel n Restaurant. Tak tau berapa bintang, tapi ratenye boleh tahan juga. Almaklum cuti sekolah. Aku belasah je amik terus 1 bilik. Naik atas, buang apa yang patut dan turun balik. Lepas tu, patah balik ke Gurney Drive untuk makan malam. Lepas makan, jalan-jalan kat tepi laut..amik angin sampai tengah malam..dan terus balik hotel. Sesudah mandi dan tukar baju, aku tergolek macam orang kena tembak sampai ke pagi.

Esoknya, seawal jam 7 aku dah bangun. Aku tengok budak sebelah masih enak buat taik mata. Heh heh..aku biarkan aja. Aku terjun katil, capai towel dan terus masuk ke toilet. Siap-siap..aku kejutkan budak busuk tu bangun..dan terus turun sarapan. Check out sekaligus..dan terus jalan sekitar pulau. Sempatlah benti kejap kat Miami Beach, minum secawan nescafe..amik gambar 3-4 shot dan teruskan perjalanan. Nak masuk balik ke Georgetown...sekali lagi ada lori gam tumpah. Melekat abis! Tapi aku tak hangin...sebab budak sebelah ni asik buat lawak bangang je. Adoi..rasa nak amik tape n lekatkan mulut dia.

Akhirnya aku berjaya juga masuk town. Lepas tu..tercangak-cangak. Haha..mau ke mana ni. Aku tak tau jalan langsung. Sekali lagi aku dengan lurus bendulnya, ikut je signboard dan kata hati dengan menuju ke Penang Road. Terer tak terer la...jumpa jugak dengan sekali belok je. Terus nampak Line Clear..iskkk..restoran idaman dan kegemaran sejak dulu. Lantak la dia kat belakang lorong ke, tepi longkang ke..aku nak makan jugak kat situ.
Lepas beli segala macam jenis jeruk kat Chowrasta...aku mengisi tekak dengan nasi kandar kat Line Clear tu. Perghh..heaven beb! Hingga menjilat jari. Part ni memang aku mengah. Penuh gila perut. Tapi sedap punya pasal, aku lahap je.

Lepas makan, niat di hati kononnya nak ke Bukit Bendera pulak. Tapi akak yang jaga parking tu kata Bkt Bendera tutup lagi. Frust la jugak. Lepas tu..round-round lagi dan akhirnya kiteorng amik keputusan nak keluar dari pulau. Naik bridge yang jem tu lagi?? Ooo tidakk tidak...! Kali ni naik feri...yeehaa! Rasa macam dalam cite 'anak mami' plak...hehehe. Lepas betulkan posisi AEC dalam feri, matikan enjin, kunci kete dan kuar lepak amik angin. Syok betul. Perjalanan amik masa dalam setengah jam. Lepas sampai ke seberang, aku dah tak tau nak ke mana. Nak balik ke? Atau pun nak singgah mana-mana lagi. Pusing punya pusing...terus budak sebelah ni cakap..teringin nak makan mee udang kat Sg Dua. Uhukk..hukk..terus aku terbatuk! Makan lagi? Baru tadi aku melahap sepinggan tepu nasik kandar. Nak ajak makan lagi? Adoii..tapi demi tak menghampakan..(sebenarnya aku pun mmg teringin nak merasa sedap mana mee udang tu)..aku pun redah le..mencari tang mana la pulak Sg Dua ni. Sah-sah tak penah seumur idup jejak kaki kat situ. Pusing punya pusing, jumpa la jugak. Tu pun dengan bantuan seorang member yang kebetulan balik kg..so..pegi la makan sekali dengan dia.

Sekali lagi...perghhh! Heaven to the max! Sedap gile! Udang dia mak oii...ada la besar tapak tangan. Memang puas dan sememangnya aku kenyang nak mati sampaikan kena bukak belt dan butang..hahahaha...tak bleh tahan. Ni sume budak sebelah ni punya pasal. Mok mok la aku lepas ni..adoii. Lepas makan...aku tengok jam dah melewati petang. Hmm..aku cuit budak sebelah ni. Mau pulang ka tamau? Dia sengih-sengih. Huhh..tak payah bagitau pun aku dah tau. Tu takmo balik lg la tu. Terus dia bisik..'Kita ke Langkawi mau?' Toinggg..aku sengih sambil angkat kening. Menarik juge. Tapi last bot pukul 7 petang. Mana sempat. 'Kita stay di Alor Star la. Besoknya amik first bot. Balik hari je. Nak?' Aku sengih...kenyit mata..capai kunci...start enjin...dan zuppp!

Dari Sg Dua nak ke Alor Star, sepanjang perjalanan...kiri kanan penuh dengan sawah padi terbentang luas. Aku rasa nak benti dan terjun masuk sawah je. Cantik gila! Sejam perjalanan, aku tak tahan nak peepee. Benti la kejap kat R&R Gurun yang berlatar belakangkan Gunung Jerai. Kira-kira setengah jam, kami mulakan perjalanan semula. Sampai Alor Star lebih kurang jam 9 lebih. Terus ke Seri Malaysia dan check in. Masuk je bilik, aku lontarkan tubuh ke atas katil. Mak oii..sakitnya pinggang. Penatnya tak terperi. Nak bangun mandi pun aku tak larat. Ha..time ni la aku dapat urutan free of charge dari pengurut yang tak bertauliah. Adoii..berbunyik2 belakang aku ni di kerjakan. Takdak kesian punya. Baik punya kena uli. Meleleh airlior dan airmata di buatnya. Iskk..cik..tumpang tanya...berapa kilo awak letak guni beras kat belakang saya ni? tak bernafas 10 saat tau. Dan gara-gara kegatalan mulutku bertanyakan berapa kilo itu..membuatkan aku terpaksa meregangkan urat senyumku di seluruh tubuh badan kerana menyaksikan 'aksi-aksi' yang buatkan rasa ingin memotong urat senyumku. Hambik ko..menggigil-gigil tangan aku mengorek beg carik inhaler. Semput punya pasal. haa..panik muka orang tu. Sape suruh?

Lepas sesi urutan, aku tarik comforter dan zzzzzz!

Besok pagi..check out..dan terus ke Kuala Kedah. Amik bot pukul 9.30 pagi. Dalam 1 jam lebih juga la masa perjalanannya. Dalam pukul 11, sampai di jeti Langkawi. Terus sewa kete dan zuppp...! Ke Pekan Kuah. Shopping la..apa lagi! Aku shopping apa? Biasa la..coklat, rokok, kain batik, souvenir..blablabla..rabak juge la poket kat sini. Lepas shopping n makan tengah hari kat Kuah, capai map...dan carik jalan ke Gunung Mat Cincang. Gatal nak naik sangat kete kabel tu. Apa lagi...zuppppp...redah le sampai ke hujung pulau. Jauh juge la. Boleh tahan ramai dan boleh tahan lama beratur walaupun pegi pada hari biasa. Cuti sekolah kan..ahh..lantaklah. Janji dapat naik. Agak-agak tak dapat kejar last bot pukul 7, aku carik je memana hotel..chkin je. Musafir katakan..mana tergerak nak benti tido..benti je la.

Ketaq juga la kepala lutut naik kete kabel ni. Bukan mcm kat genting tuu. Yang tu elehh..biasa je. Yang ni mak aihhh..bila dah sampai kat atas tu...sayup mata memandang bila jenguk ke bawah. Rasa geli tapak kaki. Naik kat atas tu...abih sume pit stop aku explore. sampai ke jambatan gantung tu pun aku pegi jugak. Lantaklah kena masuk hutan..turun naik tangga..aku tak kira. Semput tak semput..aku nak naik gak. Masa turun ke jambatan tu takde la terasa apa. Biasa je. Masa nak naik balik tu..ya rabbi. Penat tak terperi. Rasa nak merangkak pun ada. Tapi naik jugak la. Sampai je kat atas..terus aku pegi beli 100 plus. Nak caj balik tenaga. Lepas rehat dalam 10 minit..naik lagi pit stop kat atas..posing-posing amik gambar sampai puas..baru la turun balik.

Sampai kat parking kete, jam dah pukul 6. Apa lagi...besit la. Dah la jalan macam ular. Aku yang dok kat belakang..tertonggeng-tonggeng tak ingat. Melekat kiri kanan. Cisss...anak sapa tu yang bawak kete? Terpaksa la aku pakai tali pinggang kat belakang. Kalau tak pakai..ada yang tercampak ke luar tingkap kang. Kalo tak pun, ada yang gedebak gedebuk lebam sebab terantuk kat kiri kanan pintu kete. Ish..ishh..

Sesampai je kat jeti, terus beli tiket pukul 7. Rushing juga la. Tu yang buat penat tu. Tapi bot tu delayed. Macam flight pulak. Pukul 8..baru kiteorng gerak tinggalkan Langkawi. Dalam bot, cuba nak tido. Tapi takboleh lelapkan mata. Budak sebelah ni sempat la buat taik mata kejap. Sampai Kuala Kedah dalam kul 10. Aku cakap kat budak ni, aku mmg tak larat nak drive balik Ipoh direct. Lagipun dah malam. Bahaya. Kalau redah jugak..pukul bapa mau sampai? Kompom pagi. Ishh..baik aku balik pagi esoknya. Memandangkan masing-masing dah penat, maka nya..patah balik ke Seri Malaysia. Niat di hati nak chkin la balik. Tapi malangnya penuh pulak. Adoii..frust betul. Nak tak nak..aku terus ke Holiday Villa. Nasib baik ada bilik. Berapa pun ratenya aku dah tak peduli. Janji aku dapat mandi dan tido. Malam tu, mmg aku tido macam orang kena tembak. Tak bergerak-gerak!

Paginya, aku sedar bila budak sebelah ni dah siap-siap mandi dan pakai baju. Aittt..selalu tu aku je yang bangun dulu. Ah..tak bleh jadi ni. Tengok dia dah cun dan wangi..aku bingkas capai towel dan mandi. Selesai siap, macam biasa...turun sarapan dulu. Dalam pukul 10..check out.

On the way nak masuk balik ke highway..aku sebenarnya berkira-kira nak terus balik ke Ipoh. Ye la..mana taknya. Kononnya nak ke Penang 1 malam je. Ni dah terlajak sampai 3 malam. Tak bleh jadi ni. Aku cakap kat budak sebelah ni..apa nak jadi pun..hari ni kita mesti balik jugak. Dia angguk-angguk je. Tak sampai 10 minit, dia ajak aku pegi tengok sawah padi pulak. Adoii..kampung mana pulak aku nak masuk ni. Tengok signboard kat depan..Kota Sarang Semut/Pendang....bismillahirrahmanirrahim...aku redah je ni. Dan hasilnya..ha..tgk la kat friendster.

Selesai meredah kampung orang, barulah aku mulakan perjalanan sebenarnya pulang ke Ipoh. 3 jam juga la makan masa sementara nak sampai. Budak sebelah ada ketikanya terlelap. Namun terjaga semula bila aku ajak bersembang. Nak lalikan mata supaya tak mengantuk. Hasilnya...hmm..lawak bodoh dia tu la. Tak kering gusi juga la aku dibuatnya. 4 hari non stop ketawa. Mampuih putus urat cam ni. Adoii...

Sampai di rumahku..hampir jam 6 petang. Mak sedikit terkejut lihat aku memandu AEC masuk ke perkarangan rumah. Ye lah, aku tak bagitahu dia pun aku nak bercuti dan singgah kampung. Tup-tup aku muncul. Tapi nasib dia tak marah..heh heh. Hulur souvenir..senyap la dia. Tu je ubatnya.

Lepas sembang-sembang kejap dengan parents aku..aku pun hand over kunci AEC kat budak sebelah ni dan...dia pun balik ke rumahnya yang tak berapa jauh dari rumahku itu. Balik KL? Nanti la sehari dua lagi..

Penat? Mesti lah. Sakit pinggang ni. Tapi aku hepi...

Cik A...thanks for the lovely holiday...muahssss!


Posted by delacroix
Friday, December 05, 2008 at 12/05/2008 11:08:00 PM | 0 comments  
Dua hari ni mood aku tak berapa nak baik. Ada saja yang tak kena. Mungkin agaknya gara-gara aku melayan komplen customer semalam yang buatkan rasa marah itu terbawa-bawa sampai hari ni. Aku tak faham bila sesetengah manusia ni..nama aja melayu..tapi lagaknya ya rabbi..mengalahkan bukan melayu. Kalau dah sah-sah makan belacan tu, tak payah la nak eksyen speaking dengan aku. Punya la baik aku return call dia. Niat di hati nak tolong dia selesaikan masalah dia. Dengan bahasa yang penuh sopan dan tersusun..aku mulakan ayat.."Selamat tengah hari Cik Sharifah. Saya dari HSBC. Berkenaan dengan..." tup-tup...terus dia potong cakap aku dan menjerit-jerit.."Hello..can you speak English with me??" Toingggg! Semerta darjah kemarahan aku naik ke tahap maksimum. Terus aku hempas kebod atas meja. Dasar melayu tak sedar diri macam ni la. Kalau setakat pakai classic card yang limitnya Rm4500 rentikan le nak besar kepala. Nahh..hambik ko! Terus automatik aku tukar slang german. Tergagap-gagap pulak nak menjawab. Tadi berlagak sangat..ha..jawab la. Daripada aku nak tolong dia..terus mood aku turun ke tahap yang paling bawah. Dia nak komplen..ha..komplen la. Aku bukan ada buat salah kat dia pun. Dia yang tak puas hati dengan prosedur bank..itu dia punya pasal. Aku takda masa nak layan orang yang banyak kerenah. Branch pun satu...dah buat salah...tak nak mengaku..forward kat orang lain. Mana aku tak mengamuk.

Lepas setel dengan customer bangang tu..(tak setel pun sebenarnya, aku biarkan aje)...aku termenung kejap kat meja. Mata merenung skrin pc...tapi fikiran aku melayang entah kemana. Dada berombak sedikit menahan marah tadi. "Haii..tajamnye merenung. Tembus la skrin tu nanti.." semerta aku tersentak. Satu suara dari belakang menegur lalu aku menoleh. ZZ senyum di situ...penuh bermakna. Terus aku berpusing ke arahnya...dan mengadu.

Selesai mengadu..terasa beban di dada lega sikit. Tapi itu tak bermakna aku kena lepas tangan je dengan customer bodoh tu. Apa yang aku buat? Haaa...apa lagi...buat karangan panjang dan hantar emel pada branch manager dan komplen department la..kalau boleh aku nak cc kat satu bank..hangin punya pasal kan.

Ekoran dari kes menghempas kebod tu, hari ni pc aku down terus. Makanya terpaksa la aku merempat kat pc lain kejap untuk buat keje.

Nasib baik juga 2-3 hari ni aku jumpa dan balik bersama teman kesayangan...jadi bila di ajak berbual dan bergelak ketawa...terlupa la kejap rasa marah tu. Walaupun lawak bodoh..jadi la kan..untuk mengisi hari-hari yang kosong supaya bebas dari apa jua perasaan yang tak menyenangkan.

Aku tak sabar nak cuti dan pergi bercuti....

Posted by delacroix
Things I love:
1)henpon
2)laptop
3)perfume
4)buku
5)soya

Things I wish I have:
1)Brabus
2)Cash 10 juta
3)Jet
4)Jam tangan baru..heh heh..dah season lah..
5)orang yang dicintai

Things I hate:
1)membebel
2)penipu
3)perampas..(dalam semua hal)
4)menunggu..
5)tak reti bahasa

Books I love:
1)Harry potter (seluruh edisi 1-7)
2)Novel (asalkan bukan Alaf 21..eiiyarkk)
3)kisah2 nabi/buku agama
4)puisi/sastera
5)motivasi

Movies I love:
1)Notting Hill
2)Gone With the Wind
3)Harry Potter
4)Man Laksa - lawak siut..
5)Sume cite Chow sing chi - pecah perut..hehehe

Most played songs:
1)Menunggumu (PeterPan)
2)If you could only see (Tonic)
3)Bertakhta di Hati (Farahdhiya)
4)I'll Be (Edwin McCain)
5)Sebelum cahaya (Letto)

Most fav people:
1)Ashraf
2)Family
3)kenkawan
4)my loved ones..
5)sesiapa yang dekat di hati....

Places I want to go:
1)Egypt - Nile cruise..syok tu..
2)Krabi
3)Padang kota - makan sedap..heh heh
4)Dubai
5)Gunung Kinabalu

Places I dont want to go :
1)Israel - yahudi..
2)Singapore - anti gile!
3)Irian Jaya - banyak kanibal..
4)Lorong haji Taib - tak berani..
5)Kelantan
Posted by delacroix
1)Apa yg istimewa di bulan Januari?
= New year, ulang tahun pemilik Brabus, roadtax mati..

2)Lebih suka friday night atau sat nite?
= Sat nite la..boleh balik lambat..tido lambat..dan esoknye bangun lambat

3)Takut malam jumaat?
= tak. biasa je..

4)Makanan yang paling kamu benci?
= organ dalaman...

5) Kalo bicara soal sahabat, apa yang kamu titik beratkan?
= kejujuran..

7)Pernah bergaduh dengan sahabat?
= laut mana yang tak bergelora..macam tula...

8) Semalam mimpi apa?
= tak mimpi. di bawah pengaruh steroid..

9) Terakhir kali makan di restoran mana?
= Teppanyaki

10) Makan apa?
= Beef teppanyaki

11)Pernah dikejar anjing or sejenisnya?
= penah. lintang pukang la..apa lagi.

12) Lebih mudah bangun pagi sendiri atau dikejut?
= otomatik kul 6 dah terjaga..tapi selalu baring2 dulu sampai la 6.45 baru bgn mandi..

13) Suka pakai baju tak kalau tidur?
= pakai bajulah..masuk angin nanti...

14) Syarat untuk jadi bf/gf
= kejujuran dan kepercayaan..

15) Adakah orang senang dengan kamu?
= Entah..mana tau. Hati orang..

16) Kamu mudah tersentuh?
= tak juge. tgk pada keadaan dan situasi lah.

17) Sms yg terakhir kamu trima?
= Aina - 'Jgn skip dinner.makan walau sekeping biskut'

18) Handphone kamu skrng?
= Motorola

19) Barang-barang di samping kamu?
= HP, wallet, kunci kete

20) Kamu mandi berapa lama?
= 15minit je.

21) Mandi pakai sabun apa?
= Johnson baby bath..

22) Suka kira-kira?
= Suka la. kalau tak..takde la keje dengan bank.

23) Jika diberi pilihan, Brad Pitt atau Tom cruise?
= Dua-dua tak nak..takmo la artis2 ni.

24) Takut sama binatang apa?
= Lipas

25) Siapa insan yang paling stylo bagi kamu?
= hehhhe....adalah..

26) Kalo mertua selalu marah..apa kamu nak buat?
= nama pun mentua..kenalah terima seadanya...

27)Plan masa hadapan?
= Kaya, bahagia dan sihat..

28) sapa yg kamu benci ?
= Singaporean..

29) Kalo diajak nikah sekarang?
= cukup dah ke duitnye?

30) Kalau dah cukup?
= Siapa yang ajak nikah tu..itu yang paling penting..
Posted by delacroix
1)3 NAMES IN YOUR INBOx CELLPHONE: - Roy, Aina, Cik Har
2)YOUR MAIN RINGTONE?? - If you could only see (Tonic)
3)WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT? - ngadap laptop.
4)WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH?? - Aina
5)YOUR FAVOURITE FOODS? - Yong Taufu
6)DO YOU LOVE STAYING AT HOME?? - ada waktu-waktunya...
7)3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE THINGS?? - hp, coffee and perfume..
8)THE COLOR OF YOUR BEDROOM? - white
9)HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW? -RM200++
10)WHAT DID YOU DO THE MOST TODAY? - housekeeping, ngadap laptop
11)ARE YOU IN LOVE WITH SOMEONE RIGHT NOW? - semestinya la..buat2 tak tau plak
12)WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND? - Balik kg dan habiskan cuti dengan pergi bercuti...
13)WHAT DO U THINK ABOUT LIFE? - penuh cabaran..dan perjalanan terasa amat jauh dan banyak benda yg blum dilaksanakan/dicapai lg...
14)WHAT MADE YOU LAUGH TODAY? - Lawak ngok ngek Aina la..apa lagi.
15)WORDS THAT YOU LIKE FROM SOMEONE YOU LOVE? - 'I love you'...
16)WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U? - Aina
17)WHERE DID U HAVE UR DINNER LAST NIGHT? - kat Uptown dengan Cik har
18)THE LAST SURPRISE YOU GOT? - 14Nov lalu kat Planet...heheh
19)LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS? - Stapler
20)LAST CALL YOU MADE? - Eva Petra
21)WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE? - Ngok Ngek..
22)WHAT DO YOU FEEL NOW? - Sedih..ada benda yang tak lepas dari dada lagi...
23)WANNA SHARE WITH WHO? - takpe lah..takyah share..
24)YOUR FAVOURITE SHOES? - Selipar jamban..
25)DO U HAVE ANY FAVOURITE TEACHERS? - Cikgu Sengku...paling best di donia..
27)ARE YOU SEARCHING FOR SOMETHING?? - ya..duit la.
28)WHAT DO YOU ORDER AT MCD? - ChocoTop
29)THE LAST TIME YOU FELT SO SAD? - sekarang...
30)WHEN SOMEBODY SAYS GOODBYE YOU SAY? - bye juge...
31)WHO IS THE LAST PERSON WHO MADE YOU SAD? - Ngok ngek..
32)WHY? - sbb dia ngok ngek la..
33)IF YOU EVER HAD ONE WISH TO DO RIGHT NOW, WHAT WOULD IT BE? - turn back time n baiki kesilapan lalu...
34)IF YOU WANT TO SHARE YOUR BED, WITH WHOM YOU WANT IT TO BE? - of coz my loved ones la..
35)WOULD YOU PREFER HAVING A BOYFRIEND/GIRLFRIEND OR SINGLE? - tengok keadaan..
36)WHO IS YOUR LATEST EX? - Ngok Ngek..
37)DO YOU STILL LOVE YOUR EX BOYFRIEND/?GIRLFRIEND? - yg sudah tu sudahlah..
38)LAST CALL FROM? - Aina
39)LAST TEXT MESSAGES? - Aina..
40)WHICH ONE WOULD YOU CHOOSE EITHER YOUR BOYFRIEND/GIRLFRIEND OR YOUR BESTFRIENDS? - dont make it so difficult la..
41)WHAT IS YOUR PLANNING FOR TOMORROW? - keje, appointment di Pantai.
42)ARE YOU HUNGRY RIGHT NOW? - tak sangat..
43)WOULD YOU HIKE A MOUNTAIN WITH YOUR EX BOYFRIEND/GIRLFRIEND? - Ok je..tapi dia bkn jenis yg adventure kot..so..rentikan le ajak dia.
44)DOES CARLSBERG MAKE YOU FEEL HIGH? - HARAM...
45)WHAT IS THE LAST THING YOU SPEND ON? - RM30 untuk pam petrol.
47)DOES YOUR PARTNER MAKE YOU HAPPY ALL THE TIME? - tak..sakit jiwa.
48)ARE YOU IN A RELATIONSHIP RIGHT NOW? - dah takde dah..
49)WOULD YOU FEEL SAD IF YOU FOUND OUT THAT YOUR BOYFRIEND/GIRLFRIEND CHEATING BEHIND YOUR BACK. - bengang la beb. rasa tertipu dan dipermainkan.tak jujur.
50)WHAT WOULD YOU DO? - buat bodo. mls nak layan. dia yang menipu, dia la explain sendiri.
Posted by delacroix
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates