Hahaha...nak tergelak pun ada. Macam-macam perangai lah. Bosan! Buat apa nak ikut kerenah orang? Kerenah sendiri pun aku tak terlayan.

Tadi sempat bersembang dengan awek depan rumah. Dia yang panggil. Makanya melompat aku keluar terus ke pintu pagar dengan sengih sampai ke telinga. Apa? Nak panjat Kinabalu? Ya..silakan lah. Tentu-tentu aku tak boleh join. Dan dia offer pulak ke Perhentian bulan 8 ni. Hmm..sangat menarik. Sempat lagi untuk aku mengasah skil berenang. Beria betul dia mengajak. Macam la kalau aku tak pergi...pulau tu tenggelam pulak. Saje je nak bsembang tu..elehh. Ok..kau no issue. Aku layankan je..

Dalam bas...aku sumbat telinga macam biasa dengan earfon. Layan dengar mp3 sambil pejam mata. Tapi sampai je kat Batu 5 tu..bila budak2 balik sekolah naik sama..ya rabbi..aku rasa nak bangun jadi hulk dan baling kusi kat sekor2. Mana taknya..aku increase volume mp3 sampai maximum pun masih boleh dengar diorang memekak2 n terjerit2 dalam bas. Heran betul dengan budak sekolah zaman sekarang ni. Takde sivik langsung. Aku dulu pun sekolah jugak. Naik bas jugak. Tapi takde la nak bergurau senda sampai baling2 beg dari depan bas hingga ke belakang. Lepas tu penggunaan tatabahasa tak hengatt...segala macam jenis kata makian keluar dari mulut. Padahal bersembang sesama sendiri je tu. Pulak tu pakai speaker masjid. Aku pulak yang naik malu dan hangin bila diorang ni memekak kat tepi telinga aku. Takde respek langsung kat penumpang lain yang rata-rata semua orang dewasa yang baru balik kerja. Part paling best..semua pompuan dan bertudung pulak. Lagi lah aku hangin. Kalau lah adik aku..memang aku perambat turun bas. Lepas tu luku-luku kepala bagi dia diam. Sebab dia bukan adik aku la..aku tak hingin nak amik kesah.

Takdenya nak kesian-kesian. Sekarang ni belasah je. Simpati? No way. Orang buat baik dengan aku...yes..aku baik la. Orang sayang aku...ya..aku sayang balik..tatang mcm minyak penuh. Tapi kalo orang buat taik..bukan takat taik tu aku campak balik..tapi dengan kumbahannya skali aku simbah kat kau. Hambikk.

Bukan nak tunjuk aku ni la yang betul..atau aku je la yang pandai. Tapi hakikatnya aku dah sampai ke satu tahap di mana aku dah menyampah yang teramat sangat. Bosan gila babi dan aku dah serik super duper!

Tido lagi bagus. Korang nak bercakar ke apa ke..lantaklah. Ada mak kesahh?
Posted by delacroix

1 comments:

Ieja said...

patut lerr bising tadik mase aku tipon. hehehe

2:19 AM  
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates