Sampai je rumah, aku terus meluru ke jamban. Dari dalam kereta tadi aku dah menahan. Padan la muka kan. Tadi kat hospital takde nak membuang. Keluar je simpang hospital Pantai kat Bangsar tadi, perut dah mula menggelodak. Nak kata makan pedas, tak jugak. Agaknya sebab sejak dua menjak ni aku amalkan makan minyak zaitun. Asik kena cuci je usus aku ni kan. Cakap pasal minyak zaitun ni, aku start makan sejak aku keluar hospital hari tu. Doktor tak suruh pon. Tapi aku saja ambik as supplement selain daripada aktiviti sihat aku iaitu jogging & swimming kan. Sejak2 kna surgery tulang belakang ni, aku memang kena exercise balik. Amalkan cara hidup sihat katanya! Masa zaman muda remaja dulu rajin la aku jogging. Tapi sejak mengalami masalah percintaan (wahhh..percintaan katanya!), aku asyik smoking tak berhenti. Bila aku start batuk sampai terkencing2 tak hingat, baru la aku berhenti. Tak susah pon nak berhenti. Macam setengah orang, kena makan Niquitin la, minum kopi la. Aku tak payah pon semua tu. Pokok pangkalnya bila dah sakit macam nak mati, baru sedar kannnn. Berbalik pada cerita aku pegi hospital Pantai tadi, aku menghantar housemate aku yang dah hampir pitam sebab bleeding. Kisahnya, dia period dari akhir bulan November tahun lepas sampai la sekarang ni tak berenti. Non stop, heavy flow! Siap bocor-bocor lagi. Aku dah suruh dia pegi check awal-awal lagi. Katanya itu normal sebab dari dulu memang pesennya dia period tak menentu. Degil kan. Semalam, aku bukak pintu je bila dia balik keje..muka dah pucat lesi. Merangkak le mencari katil. Pitam terus kat situ. Hari ni terus ambik decision nak pergi hospital sebab dia dah sampai ke tahap penat bila berjalan. Lepas tu dada berdebar-debar sebab jantung dah pam darah dengan laju. Bahaya kot. Dibuatnya pitam kat tangga lrt tu, sapa nak pikul ko? Memula tu dia nak pegi HUKM. Sebab dekat dengan rumah. Pastu murah. Adoi, dia ni memang kadang2 nak kena backhand dengan aku. Bukan ko yang nak bayar. Comp bayar kot. Aku paksa la dia pegi Pantai sebab dia dah memang ada rekod kat situ. Tahun lepas pon dia berkampung laman kat situ. Operet bisul kau! Kelas...bisul je pon masok spital bayar ribu2. Tup-tup, tahun ni pepek berdarah tak berenti..kau nak pegi HUKM. Aku pulak nak pitam! Dia ni memang pesen tak reti nak uruskan bab2 kemasukan hospital. Aku la yg setelkan. Daripada kol PMcare, kol buat appointment, sampai nak bercakap dengan doktor pon dia tak yakin. Hmm..pepek sendiri pon tak yakin. Macam mana tu? Nasib baik la dapat doktor gynea yang ok. Ala..Doktor Adilah yang selalu masuk paper tu, yang soal jawab sakit puan tu kan. Haa..dia tu la. Kelasss kawan aku sorang ni. Dapat doktor pon doktor selebriti kauu! Aku ni, 2 minggu lagi kena datang balik ke hospital Pantai jugak utk follow up dengan orthopaedic aku tu. nampaknya asik muka aku je la yang ulang alik ke situ kann?
Posted by delacroix
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates